Hedonizm


Bu kelimeyi ilk defa kuzenim telaffuz etmişti.  Bana Hedon diyordu.  İkimizin de hem sevip, hem de hafiften ti’ye aldığı Fedon’a çağrıştırdığı için de seçmiş olabilir.  Şimdi, bilemiyorum.  Hedonizmin kelime anlamı “ hayattan azami ölçüde zevk ve keyif alma duygusu peşinde koşmak” olarak tanımlanabilir, sanırım. Daha fazla bilgi için aşağıdaki linke başvurabilirsiniz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Hazc%C4%B1l%C4%B1k

Modern zamanların hastalığı ,Hedonizm.  Istırap çekenlerin tatlı Oasis’i sanki!  İnsanoğluna bahşedilen,  tat alma ve hissetme duyularını doruğa çıkarma arzusu.  Bir kap yemek için yol değiştirmek.  Gidilen iş seyahatlerinden peynir, zeytin toplamak.  En iyi ahtapotu kim yapar?  Kim ne zaman? En son nerede ve en güzel sinariti yedi?    Balıklıova’nın barbunu,  Amasra’nın salatası, Sinop’un kalkanı, Şile’nin palamudu vesaire vesaire.
 
Dünya da ve ülkede zulüm ve acıyı gördükçe daha da depreşiyor belli ki.  Ne kadar çok elem o kadar çok sırt pastırma!!  Aya İrini’nin akustiği bir harika!  Mısırlı apartımanının terasında keman dinlemek müthişş!  Hele İKSV’nin roofundan Haliç manzarası.  Eşsiz. 

Ya da bir ani kararla vizesiz hangi ülke var? Brezilya mı? Haydi, hemen uçağa. Nasılsa miller birikmiş. Mil vadeli mevduatını bozdurduğun gibi ver elini havalimanı.  Uçak yemeği ve yanında küçük ve çabuk bitecek şarap kukaları devrilsin. 

Menzile varılsa bile ruh ve Hedon hep açtır.  Aç kalacaktır.

Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder