Kibrit kutusu kadar ama ne?


Merhaba,

Ağzından lokma geçmiyor değil de, yine de paylaşmak istiyor işte yediği yemeğin fotoğrafını, insan.  Gezdiği meydanın heykelinin önünde çektirdiğini de.  Boğazımdan geçmedi inan!  Ya da " ağzına layık!"  Keşke sen de olsaydın!

Büyük ve geniş sofralarda büyümüş dünün çocuklarının gerçekten boğazından geçmiyor 1-2 kişiyle baş başa yenen yemekler.  Daha fazla çehre ama tanıdık yüz görmek istiyorlar.  Kalabalık misafirliklerinin halıda oynayan çocukları Prag Charles köprüsünü koltuklara oturanlara da göstermek istiyorlar, işte. 

Çünkü biz de sofra kurulur.  Yani köprü ya da çadır kurmak gibi düşünsenize.  Bayağı bir inşaat işi ve ciddiyeti kelimelere de yansımış.  Biz de sana yiyecek bir şeyler ayarlayayım ( Let me fix you something to eat!) denmez, çünkü!  Yemek yiyelimdir. 

Babam, bir tek kahvaltıya beklenmez derdi.  Yani, herkesin sabah program, işi gücü, kalkış saati değişir manasında.  Ama, akşam yemeğine herkes yetişebilirdi.  Şimdi bel çevresi düşmanı erkek olarak dolaşırken kaderimiz o zaman yazılmış, meğerse. 

Burada yeri geldi.  Bahsetmeden geçemeyeceğim.  Bir anekdot ile sonlandıralım, yazıyı..  Bel çevresi şampiyonu erkekler içerisinde eski bir bayim vardı. Kulakları çınlasın.  15-20 yıl kadar öncesiydi sanırım.  Malatya'da, eski futbolcuydu kendisi.  Oralarda da sabah kahvaltıları meşhur.  Balı, kaymağı, eti, sütü filan, fişman.  Ama, bir taraftan da bir diyet modası başlamış, özellikle büyük kentlerde aydınlanmış erkekler kendilerine parçalıyor.  Lafı uzatmayalım.  Gittim, vardım yanına Kaptan'ın.  Havadan, sudan daha işe güce gelmedik.  Diyet yapıyorum, abi dedi, artık.  Ööyle eski mükellef ballı, sütlü kahvaltılar yok!  Peki, Kaptan ne yiyorsun? sabahları, diye sordum. 

İşte, dedi ne olsun? 1-2 dilim ekmek, kibrit kutusu kadar zeytin, peynir...

Zeytini kibrit kutusuna sokmuştu Kaptan ama gerisi selbes...

Fotoğraf göndermek zorunda kalmayacağımız, geniş sofralarımızın daim ve mükellef olması dileğimle,

Sevgi ve hürmetlerimi arz ederim.


kimseyi bulamadıksa martıları davet ediyoruz;))

1 yorum: